cookie_dialog_initial

Privacy Preference Center

cookie_dialog_settings

Manage Consent Preferences

Av Anna Wilson - Senast uppdaterad 23 November 2023

ADVERTORIAL
Contact

Nya hörapparater tar Sverige med storm

Dagens moderna hörapparater förstärker inte bara ljud i din omgivning. Hörapparaterna skapar dessutom bättre förutsättningar för hjärnan att förstå och tolka ljuden. Dessutom är vissa modeller så gott som osynliga.

Det är viktigt att ta hand om sin hörsel. En obehandlad hörselnedsättning kan påverka ditt liv på många olika sätt. Det kan bli svårare att höra vad som sägs, delta i konversationer och kommunicera via olika digitala enheter. Många väntar med att söka hjälp – mycket på grund av att det ofta finns en förutfattad mening om att hörapparater är stora, klumpiga och förstärker ljud på ett onaturligt sätt men så är inte fallet.

Nya hörapparater är utrustade med avancerad teknik

De allra senaste hörapparaterna förstärker inte bara ljud utan stöttar också hjärnans naturliga processer att skapa mening av ljuden du hör. Hörapparaterna scannar din omgivning i 360 grader och ger dig på så sätt tillgång till alla ljud i din omgivning. Det gör att din ljudbild blir mycket mer naturlig och nästintill i nivå med normal hörsel. Även irriterande bakgrundsljud dämpas och återkoppling förhindras innan den ens uppstår. Allt för att du ska kunna höra talet så bra som möjligt. Dessutom finns det några modeller som är nästintill osynliga. Du får välja den hörapparat som passar dig bäst.

Hur vanligt är nedsatt hörsel?

Nedsatt hörsel är vanligt. Ungefär 1,5 miljoner personer i Sverige har en hörselnedsättning. Precis som med övriga kroppen, påverkas hörseln av vårt åldrande. Vid 65 års ålder har en av tre nedsatt hörsel, men det finns hjälp att få.

Nedsatt hörsel går att behandla men tyvärr väntar många med att söka hjälp. Att gå runt med en obehandlad hörselnedsättning kan få olika konsekvenser så som kommunikationssvårigheter, trötthet och social isolering. Det är därför viktigt att behandla nedsatt hörsel i tid, helst direkt när hörselnedsättningen upptäckts.

Hörapparat är den allra vanligaste behandlingen för nedsatt hörsel. Med hörapparater blir det möjligt att behålla ett aktivt och socialt liv. Hör vad som sägs, delta i konversationer och kommunicera med andra via olika digitala enheter (exempelvis telefon eller skype). 97% av alla hörapparatsanvändare upplever förbättrad livskvalitet.

Vilka hörapparater kan du välja mellan?

Välj mellan olika typer, märken och modeller av hörapparater. Hörapparaterna är batteridrivna och de allra vanligaste modellerna placeras bakom örat. Det finns även hörapparater som man placerar i örat. Dessa hörapparater finns i väldigt små storlekar och är så gott som osynliga. Hörapparaterna är utrustade med avancerad och smart teknik.

Boka tid för utprovning av hörapparat redan idag!

Vad kostar en hörapparat?

Våra aktörer erbjuder konkurrenskraftiga priser för hörapparater av hög kvalitet. Kostnaden för hörapparat skiljer sig åt beroende på vilken hörapparat du väljer att prova ut - vi ger dig prisuppgift på ditt besök. Vi hjälper dig att hitta rätt hörapparat för dig och dina behov.

Hitta rätt klinik

BestHearingAids.se har flera aktörer. Alla aktörer är pålitliga och erbjuder hög kvalitet – både på produkt och service. Audionomerna är legitimerade och jobbar efter att uppfylla dina individuella behov. Hörselklinikerna är tillgängliga och anpassade efter rådande omständigheter. Våra aktörer erbjuder en extra trygg hörselvård – de har infört flera försikthetsåtgärder som är i linje med Folkhälsomyndigheten riktlinjer.

Ta första steget och prova hörapparat – du kan verkligen förbättra din livskvalitet.

Så här gör du för att få prova hörapparat:

  1. Första steget är att hitta rätt hörselaktör – klicka på kartan och svara på några enkla frågor så matchar vi dig! Det tar bara 60 sekunder.
  2. Aktören kontaktar sedan dig och ger din information om hörapparater!

Klicka här för att hitta ditt område